5 feesttrends voor 2020

13 december 2019

Hoe ziet jouw feest in het nieuwe jaar eruit?

Terwijl iedereen nog volop bezig is met de eindejaarsfeesten, kijkt Femat al eens vooruit. Welke festiviteiten staan al op jouw kalender voor 2020? Doe hier alvast inspiratie op met 5 meubel-, thema- en decoratietrends voor het nieuwe jaar. 

 

1.     Winter? Kleur!

Bij een winterfeest denk je misschien spontaan aan donkere kleuren, maar in 2020 kan je die gerust links laten liggen. Haal in januari al een stukje zomer in huis met felle kleuren. Het hele jaar rond een zomersfeer: daar kan niemand iets op tegen hebben, toch?

2.     Haal de natuur naar binnen

De botanische trend heerst al enkele jaren in interieur- en eventland. In 2020 is dat niet anders. Met houten elementen in combinatie met groen blijf je scoren. Zachtere groentinten, zoals munt, kaki en geel-groen, zijn dan ook trendkleuren voor het nieuwe jaar.

 

3.     Velvet blijft winnen

Nog zo’n trend die het afgelopen jaar niet te missen was, is fluweel. Een winner op de catwalk, in je interieur én op je feest. Combineer deze luxueuze stof met trendkleuren als okergeel, smaragdgroen of zachtroze en creëer een royale setting.

4.     Roze op roze

Ton sur ton wordt hip in 2020. Dat betekent dat je verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar gaat combineren. Kies voor een trendkleur – zoals lichtroze – en verzamel elementen in verschillende materialen – zoals fluweel, katoen en linnen – en je monochrome feesttafel ziet er schitterend uit.   

5.     Ruwe materialen

Terug naar de natuur, dat betekent ook terug naar materialen zoals hout, cement en leer. Het ruwe karakter van deze stuks geeft je feest een eigentijdse look. Combineer ze met zachtere materialen voor een supergezellige wintersfeer.

 

Femat wenst je een fijn eindejaar! Toch nog op zoek naar inspiratie voor je feesttafel? Die kan je hier vinden.