Ontdek het stoere servies van FCK

10 oktober 2019

Het verhaal achter het design van Frédérick Gautier voor Serax

De Franse creativeling Frédérick Gautier kun je niet onder één noemer plaatsen. In zijn carrière is hij onder meer fotograaf, designer, redacteur en filmregisseur geweest. Gautier is nog lang niet klaar met creëren. In samenwerking met Serax ontwierp hij ook zijn eigen serviescollectie. Het resultaat heet FCK ‘Urbanistic ceramics’: gedurfde stuks die karakter geven aan je feesttafel.

Gautier liet zich voor zijn ontwerpen inspireren door het brutalisme. Hij gebruikte rauwe materialen als klei, water en zand om zijn collectie te creëren. De afgewerkte stuks zijn gemaakt uit aardewerk en cement. De cementen theepot is bijvoorbeeld een ode aan architectuur en de robuste materialen die ons helpen te overleven. De collectie is niet perfect. Hij is bewust zo ontworpen om de imperfecties van de materialen in de verf te zetten. Ook de vormen keren terug naar de basis. Gautier gebruikte alleen elementaire vormen zoals cilinders, kubussen, kegels en schijven.

Bron: Serax

Benieuwd hoe je deze collectie toepast op jouw feesttafel? Volg ons op Instagram en krijg elke week nieuwe updates en inspiratie.

(c) Mathias Hannes