Movie Time

07 september 2017

Vijf inspirerende films voor jouw feest!

 

Disco: Saturday Night Fever

Decoratie
Saturday Night Fever, dat is disco op z’n best. Decoreer je feest met een discobol boven de dansvloer, een (letterlijk) schitterende dj-tafel en kleurrijke ballonnen.

Dresscode
Voor een Saturday Night Fever outfit moet je het niet ver zoeken. Mannen kleden zich net als John Travolta in een wit kostuum en een hemd met de typische seventies puntkraag. De vrouwen kiezen een discokleedje waarin ze vooral goed kunnen dansen.

Muziek
De dansvloer vul je natuurlijk met discohits, bijvoorbeeld van de Bee Gees. De filmmuziek van Saturday Night Fever is een van de best verkochte albums aller tijden. Aan goeie muziek geen gebrek dus.

 

 

Over the top: The Wolf of Wall Street

Decoratie
The Wolf of Wall Street is het ideale filmthema voor een poolparty. Zet de ligstoelen, parasols en praattafels buiten en laat gerust een paar miljoen dollar namaakgeld rondslingeren.

Dresscode
Een poolparty start je natuurlijk in zwemkledij. ’s Avonds halen de mannen hun hemden uit de kast en kiezen de vrouwen een casual chique kleedje.

Catering
Op een feestje in Wall Street vloeit de wijn en de champagne rijkelijk. Verwen je gasten met een uitgebreide barbecue en je poolparty is compleet.

 

 

American party: The Social Network

Uitnodiging
Mark Zuckerberg nodigt zijn medestudenten uit via Facebook, uiteraard.

Decoratie
Een Amerikaans studentenfeestje is niet compleet zonder de rode plastic bekers, vlaggen van je favoriete rugbyteam en een pooltafel. Eten doe je al staand aan de bar of aan staantafels, napraten in lage zetels.

Catering
Het menu bestaat uit hotdogs, hamburgers, popcorn en donuts . De rode bekers van je gasten vul je rijkelijk met bier.

 

 

Black and white: James Bond

Uitnodiging
Nodig je gasten uit voor een ‘top secret’ missie met een verzegelde brief. Maak ze nieuwsgierig door nog niet te veel prijs te geven: vermeld alleen de nodige praktische informatie.
Je kan ook een gadget aan je uitnodiging toevoegen, zoals een zwart vlinderstrikje.

Decoratie
Geef je feest een chique casino-look door te decoreren met dobbelstenen en spelkaarten. Een echte pokertafel maakt het helemaal af. Rol de rode loper uit en maak van de bar een echte eyecatcher.

Dresscode
Dé dresscode voor een James Bond-feest is black & white. De mannen komen in een maatpak met strikje en zwarte zonnebril, de vrouwen in een zwart kleedje en hoge hakken.

 

 

Smoking: The Great Gatsby

Uitnodiging
Maak je gasten warm voor het feest met een uitnodiging in thema. Of je nu voor een online-uitnodiging kiest of voor een kaartje in de bus: een Art Deco-ontwerp is onmisbaar om jouw feest in stijl aan te kondigen.

Decoratie
The Great Gatsby, dat is synoniem voor decadentie. Kleed de ruimte aan met goud, zwart, witte veren en ballonnen. Als je helemaal over the top wil gaan, zorg dan voor confetti en vuurwerk.

Muziek
The roaring twenties roep je terug met Jazz, het liefst afgespeeld op een vintage platenspeler. Op Spotify vind je een heleboel 20’s-afspeellijsten.

Catering
Op Gatsby’s feestjes is er niets te kort. De gasten worden overspoeld met champagne en cocktails, zoals de Mint Julep. Op de tafel staan torens van sinaasappelen, kalkoen, gerookte ham, olijven, salades en cake.